A Gould Amandina egy igen színpompás és ritka díszpintyfajta. Nevét J. Gould, Ausztrália madárvilágának lelkes kutatója feleségéről kapta. Madárkedvelők körében igen nagy tiszteletnek örvend, sokan álmodnak tartásáról és legfőképp tenyésztéséről. 

Tartását csakis tapasztalt madártartóknak ajánlott! A Gould amandina hazája Ausztrália északi része, a szavannák birodalma, vagyis az egyenlítő mentén elterülő trópusi esőerdőket körülvevő erdőkkel tarkított füves terület. Az óceán közelségének kiegyenlítő hatása miatt éjjel is csak ritkán száll a hőmérséklet 20°C alá. Ebből kifolyólag a tartásakor biztosítani kell a 20°C feletti állandó hőmérsékletet, a huzatmentességet, sok fényt és lehetőség árnyékot is, ahova elbújhatnak a nagy meleg elől.

Ha átlépjük az országhatárt megszűnik a csirkeallergia. Miért támadjuk a csirkét valójában? - A táplálék okozta allergiákról. Dr. Berkényi Tamás a Eukanuba/IAMS állatorvosa a csatolt cikkben kifejti, hogy az allergiás megbetegedések hány %-át okozza valójában a csirkehús.

Vadiúj ALPHAZOO partnerüzlettel várjuk a Gazdikat és Kedvenceiket Zalaegerszegen, a Zrínyi út 87. szám alatt! Állateledelek, felszerelések kiegészítő cikkek bőséges választéka minden minőségi kategóriában, tartósan alacsony árak, folyamatos akciók, tanácsadás, a hét minden napján nyitva!

Az előző években megkezdődött egy nagyszerű hagyomány az Alpha Holding kollégái körében. Minden évben célul tűzünk ki egy nemes célt, amivel segíthetünk. Idén nem is egy célunk volt, hanem kettő. Az első az évek óta visszatérő cipősdoboz akció.

Az A KUTYA újság korábbi számait 200Ft-os áron megvásárolhatja az ALPHAZOO Áruházakban! Ezek az összegek teljes mértékében átutalásra kerülnek az ASKA Állatmentő Alapítványnak, így vásárlásával ÖN az ASKA kutyamentő munkáját segíti! Köszönjük!

Januártól tilos láncra verve kutyát tartani, emlékeztetett a Delmagyar.hu. Már a 2012-es állatvédelmi törvényt módosító kormányrendelettel is jelentősen szigorodtak a kutya- és egyéb állattartás szabályai, a 2016-tól viszont a kormányrendelet szerint bűncselekményt fog elkövetni az, aki tartósan láncon tartja a kutyáját. 

Már Gödöllőn is várjuk a Gazdikat! Vadiúj ALPHAZOO partnerüzlettel várjuk a Gazdikat Gödöllőn, a Kossuth Lajos u. 10. szám alatt! Több ezer árucikk, állateledelek és felszerelések bőséges választéka minden minőségi kategóriában, tartósan alacsony árak folyamatos akciók, tanácsadás, a hét hat napján nyitva!

Kedves Gazdi! A képre kattintva részletes információt kaphat az ALPHAZOO áruházak ünnepi és év végi nyitva tartásáról. Ezúton is kívánunk minden Gazdinak és Kedvencének Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

Átadták a Fejér megyei Príma díjakat. Az év állatmentője Molnár Tamásné Zsazsa az Alpha-Segítőkéz Állatkórházi Alapítvány titkára. Az ASKA 2003 óta tevékenykedik Fejér megyében. Az ASKA alapítvány menhelye kicsit másképpen működik, mint az átlagos állatmenhelyek. Az országban elsőként a gyepmesteri feladatokat állatvédelmi szempontok alapján kezelte.

Szeretettel meghívjuk Önt kedvencével 2015. november 20-án pénteken 16 órától megrendezésre kerülő MAGYARORSZÁG KUTYASZÉPE választásra. Keressük Magyarország legdivatosabb, legszebb, legkedvesebb kutyáját! Szakmai zsűri által kiválasztásra kerül a kifutón legjobban szereplő kutya.

Egy nap az állatokkal az állatokért - 2014. augusztus 15. péntek
Vállalatunknak, az Alpha-Vet Állatgyógyászat Kft.-nek is elnyerte tetszését ez a kezdeményezés, ezért is támogatjuk és népszerűsítjük. A Zöld Zebra Egyesület új, országos programot hirdet "Egy nap az állatokkal az állatokért" néven. Részleteket az Egyesület honlapján olvashattok.

Ha reggelente nehéz szívvel hagyod otthon (egyedül) a kedvencedet, akkor most itt a nagy alkalom, hogy augusztus 15-én magaddal vidd a munkahelyedre. A Vidd Magaddal a Kedvencedet Dolgozni Nap (VMKD Nap) a Zöld Zebra Egyesület új, állatbarát programja, aminek lényege:

1. 2014. augusztus 15-én, pénteken elvisszük magunkkal a munkahelyre a velünk élő kisállatokat: kutyát, macskát, hörcsögöt, törpenyulat, stb., és velük dolgozunk töltjük a napot.
2. A nap folyamán a cég által korábban kiválasztott állatvédő szervezetnek adományt gyűjtünk (pénz, gyógyszerek, állateledel, takaró, stb.) és/vagy egyéb módon segítjük a gazdátlan állatok örökbeadását.
3. Ha kedvünk van, további kellemes programokat szervezünk erre a napra magunknak a munkahelyre.

Várjuk tehát olyan állatbarát cégek jelentkezését, akik kedvet éreznek a részvételhez!

Jelentkezni a Jelentkezési Lap kitöltésével és hozzánk való visszajuttatásával lehet. Minden féle hasznos dolgot összeszedtünk az alábbi kis információs anyagba: szervezés, programötletek, sőt egy ide vágó érdekes index cikket is belemásoltunk a mellékletbe. Ennek segítségével - ahogy szokták mondani - gyerekjáték a szervezés, KLIKK IDE gyorsan: VMKDNap-informacios-anyag

Az esemény elérhető a Facebook-on is, kövesd itt az eseményeket!