Magyarországon az állatmenhelyek zsúfolásig vannak töltve sorsukra hagyott állatokkal. Ezeket az állatokat elhagyták, bántalmazták vagy elhanyagolták. Hivatásunknak érezzük, hogy törődjünk az állatokkal, és segítsünk nekik, ahol és ahogy csak tudunk.

Éppen ezért az ALPHA ZOO Kft. az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.-vel és az Grandopet.hu Webáruházzal közösen összefogva kollégáink felkeresték az ország menhelyeinek ellátó állatorvosait. Velük egyeztetve, az összefogásunk keretében több, mint 20 millió forint értékű vényköteles szívférgesség elleni készítményt juttattunk el országosan 19 állatmenhely számára. Ezekkel a készítményekkel is felkészítve az állatokat ellátó szakembereket a hatékony szívférgesség elleni védekezésre.

Jól tudjuk, hogy az állatmenhelyeknek gyakran nincsenek erőforrásaik, amelyekre az állatok egészségének megőrzéséhez szükségük lenne. Sajnos nincsenek benne a köztudatban a menhelyi állatok, pedig számukra is halálos betegség a szívférgesség.

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a sanyarú sorsú állatok szívférgesség prevenciójára is, hiszen, ha nem foglalkozunk velük, életveszélyes kórnak tesszük ki őket.

Ezzel a karitatív összefogással szeretnénk segíteni a menhelyek szívféregtelenítési programját és megóvni a menhelyen élő, gazdára váró állatokat a szívférgességtől.

allatmenhelyeknek adomany

Mi az a szívférgesség?

A kutyák számára halálos betegséget jelent a szívférgesség, amelyet a szúnyogok terjesztenek.

Ha egy kutyát egy szívféreggel fertőzött szúnyog csíp meg, a szúnyog a fertőzőképes lárváit a csípéskor a kutya szervezetébe juttatja. A lárvák 6-8 hónapnyi fejlődés után kifejlett férgekké válnak. Ezek a véráramba kerülő lárvák ivarérett férgekké válását követően vándorlás után a jobb szívfélben és a tüdőbe vezető artériákban tapadnak meg. A kutyában ez fokozatosan kialakuló keringési és légzési nehézségeket, problémákat okoz. A betegség féléves szűrésekkel már a korai szakaszban felismerhető és kezelhető, ám ennek elhanyagolásával egy későn diagnosztizált szívférgeség a kedvenc alálát okozhatja.

Ha Ön is kíváncsi rá, mely menhelyek jutottak karitatív összefogásunk eredményeképpen szívférgesség elleni gyógyszerekhez, a teljes beszámolóért kattintson ide.