kepcon

2018. május 12-13 között lesz a KEPCon- Közép-európai Pásztorkutyás Konferencia, melyet a PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány szervez a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.

A konferencia a térség nemében egyedülálló programja, hazai és nemzetközi tudományos fórum, mely a pásztorkutyák eredeti funkcióinak, munkájukból fakadó jellemzőinek hagyományokhoz és a modernitáshoz kapcsolódó szakmai, elméleti és gyakorlati témaköreit képviseli.

Előzetesen már több, a témában igen komoly nemzetközi es hazai szaktekintély jelezte részvételi es előadói szándékát. Úgy, mint Carol Beuchat PhD amerikai professzorasszony, az Institute of Canine Biology, a Berkeley University tanára és az ENSZ génmegőrzési programjának beavatott szakértője, Ilker Ünlü a Török Akbash Szövetség elnöke, Doğan Kartay nemzetközileg ismert es elismert kinológus Törökországból. Petru Muntean a Román Kennel Klub alelnöke, aki Európában és Ázsiában és neves kutyakiállításokon FCI bíróként komoly elismertségre tett szert, Prof. Dr. Kovács András, aki gyermekként megtapasztalta Kuvasz fajta Rehabilitációját és Leopold László, szakértője az autentikus, eredeti képességeket figyelembe vevő pásztorkutya tartásnak. Egyúttal több, mint 20 előadó foglalkozik a pásztorkutyák és nagyragadozók, valamint a pásztorhagyomány értékeivel a két nap alatt. A magyar kutyafajták külön szekciót élveznek, kiemelve a kuvasz, a komondor és a sinka fajta jelentőségét.

A konferencia célja feléleszteni a hagyományos értékeket egy modern korban újragondolt formában - mindezt a hazai és nemzetközi szakemberek és a nagyközönség számára egyaránt nyitott keretek között.


További információért keresse fel a http://www.globallgd.org / honlapot.

-         Előadók és témák részletesen itt: http://www.globallgd.org/hu/kepcon-eloadasok